SEO diensten

v.a. 99,-

SEO staat voor zoekmachine optimalisatie. Op deze pagina vind je al onze SEO diensten en prijzen.

Lees SEO tips

Zoekwoordenonderzoek

Met een zoekwoordenonderzoek kom je te weten welke zoekwoorden je het beste op je website kunt gebruiken om hoger te komen in Google.  Je krijgt inzicht in:

Huidige zoekwoorden

We kijken in eerste instantie naar jouw website of naar jouw branche waarin je actief bent om te achterhalen welke zoekwoorden nu al interessant voor je kunnen zijn.

Zoekwoorden van concurrenten/vergelijkbare websites

Ook achterhalen we op welke zoekwoorden jouw concurrent scoort en welke van deze zoekwoorden interessant zijn voor jou om te gaan gebruiken op je website.

Nieuwe zoekwoordideeën

We beginnen met een lijstje woorden die  het beste bij jouw (online) bedrijvigheid passen. Daarna gaan we deze lijst met behulp van professionele tools uitbreiden en finetunen. Hierbij zetten we actuele onderzoeksmethodes in. Zo kijken we bijvoorbeeld ook naar de zoekwoorden die jouw concurrent gebruikt. Uiteindelijk filteren wij de meest relevante en haalbare zoekwoorden op basis van het maandelijkse zoekvolume en de SEO moeilijkheidsgraad. We kijken naar zowel short als long tail zoekwoorden.

Maandelijkse zoekvolume

Je krijgt te weten hoe vaak per maand bepaalde zoekwoorden in Google worden ingetypt. Zo weet je of het de moeite waard is om deze zoekwoorden mee te nemen in je SEO strategie.

SEO moeilijkheidsgraad

Je komt te weten hoe moeilijk het is om op een bepaald zoekwoord goed gevonden te worden in Google. Er wordt voornamelijk gekeken naar de huidige concurrentie die op dat zoekwoord hoog rankt. Hoe meer populaire websites dat zoekwoord gebruiken, hoe moeilijker het voor jouw website wordt om daar tussen te komen. 

199,- eenmalig

SEO Mindmap

Met een SEO Mindmap kom je te weten wat de beste SEO-structuur voor je website is om hoger te komen in Google. We maken een voorstel op basis van 5 tot 10 zoekwoorden voor:

Doel

Aanvankelijk stellen we een doel op. Wat wil je precies bereiken met SEO? Meer relevante websitebezoekers die uiteindelijk converteren? Of meer relevante websitebezoekers die jouw content gaan delen?

Zoekwoordgroepen

Alle zoekwoorden zullen worden geclusterd in relevante zoekwoordgroepen. Hierin nemen wij semantisch gerelateerde zoekwoorden, eventuele synoniemen en de zoekintentie mee.

Een zoekwoordgroep wordt uiteindelijk het uitgangspunt voor het maken van content voor een webpagina.

De beste zoekwoorden per pagina

Met de resultaten uit het zoekwoordenonderzoek bepalen we welke zoekwoorden of zoekwoordgroepen je het beste kunt gebruiken voor specifieke webpagina’s.

Indien nodig stellen we voor om je paginatitels te wijzigen voor een betere gebruiksvriendelijkheid.

Een verbeterde website structuur

Aan de hand van de resultaten uit het zoekwoordenonderzoek kunnen we voorstellen om de structuur van de website en de onderlinge verhouding tussen de webpagina’s te wijzigen. Hierbij stellen wij eventuele cornerstonepagina’s en onderliggende pagina’s voor. 

SEO vriendelijke URL's

Ook kunnen wij SEO vriendelijke URL’s voorstellen. We geven hierbij altijd advies en instructies hoe je dit het beste zelf kunt doen. Rekening houdende met eventuele redirects die geplaatst moeten worden.

Statische vs dynamische content

Wij geven ook aan welke zoekwoordgroepen of webpagina’s beter ingezet kunnen worden als statische content (normale webpagina’s) of dynamische content (gecategoriseerde berichtenpagina’s).

Een optimale interne linkstructuur

De interne linkstructuur omvat de verhouding tussen verschillende webpagina’s en hoe makkelijk gebruikers kunnen navigeren op je website. Zo worden de links naar belangrijke pagina’s (cornerstone pagina’s) bijvoorbeeld eerder opgenomen in het hoofdmenu. Andere webpagina’s kunnen dan bijvoorbeeld via de footer of via een submenu worden bereikt. We gaan voor een optimale verhouding van interne links, zodat de zogenaamde interne link juice het beste werkt. 

350,- eenmalig

All in SEO pakket

Met een All in SEO pakket leg je een solide basis voor je SEO strategie. We optimaliseren de website en schrijven voor 2 pagina’s ook nog eens de SEO teksten. Het volgende is allemaal inbegrepen:

Google Search Console koppeling

Met Google Search Console krijg je meer inzicht in (toekomstige) zoekopdrachten waarop jouw website gevonden wordt in Google. 

Mocht je nog geen Google Search Console account hebben, dan maken we er een voor je aan.

Mocht je al wel een account hebben, dan kijken we natuurlijk of we bruikbare informatie direct kunnen gebruiken in jouw SEO-strategie.

Google Analytics koppeling

Met Google Analytics krijg je meer inzicht in het gedrag van je bezoekers op jouw website. Met welk apparaat bezoeken ze je website? Via welk kanaal komen ze binnen? Op welke links hebben ze geklikt? Hoe lang blijven ze gemiddeld op je website? En nog meer.

Mocht je nog geen Google Analytics account hebben, dan maken we er een voor je aan en koppelen deze aan je website.

Als je al wel een Google Analytics account hebt, dan controleren we of alles goed staat en gebruiken we eveneens bruikbare gegevens voor in het SEO onderzoek.

XML Site map

Met een XML sitemap kunnen zoekmachines makkelijker al jouw webpagina’s vinden en indexeren. 

Caching implementatie

Caching is een methode om de snelheid van jouw website te verbeteren. Wanneer een bezoeker jouw webpagina bezoekt, dan moet de browser telkens alle losse elementen bij elkaar voegen voordat deze bezoeker iets op zijn scherm ziet. In plaats van het telkens opnieuw samenstellen van alle website elementen, kan er ook een kopie worden gemaakt van jouw webpagina die tijdelijk wordt opgeslagen op de server. Dit heet caching. Mits de caching instellingen goed staan, kan deze exacte kopie van jouw webpagina razendsnel aan jouw bezoeker worden laten zien.

Zoekwoordenonderzoek

Met een zoekwoordenonderzoek kom je te weten welke zoekwoorden je het beste op je website kunt gebruiken om hoger te komen in Google.  Je krijgt inzicht in:

 • Relevante zoekwoordideeën
 • Maandelijkse zoekvolume
 • SEO-moeilijkheidsgraad
 • De zoekintentie

Het doel is om op ongeveer 5 relevante (semantische) zoekwoordgroepen uit te komen.

SEO Mindmap

Met een SEO Mindmap kom je te weten wat de beste SEO-structuur voor je website is om hoger te komen in Google. We maken een voorstel voor:

 • De beste zoekwoorden per pagina
 • Een verbeterde website structuur
 • SEO vriendelijke URL’s
 • De keuze voor statische vs. dynamische content
 • Een optimale interne linkstructuur

We maken een SEO Mindmap op basis van ongeveer 5 zoekwoordgroepen.

Pagina structuur en SCHEMA markup instellen

Voordat we verder gaan met het optimaliseren van jouw webpagina, bepalen we eerst welke paginastructuur het beste bij de content past. Denk hierbij aan de beste positie van bepaalde elementen op de pagina. Zoals navigatie menu’s, (kopt)teksten, afbeeldingen, call to action buttons en andere (visuele) elementen.

Daarnaast stellen we de SCHEMA markup of gestructureerde data voor je in. Schrijf je bijvoorbeeld veel blogs, dan is het handig voor Google om te weten dat jouw webpagina een blog item is. Wanneer Google dit weet en bepaalde content gestructureerd kan worden weergegeven in de code, dan kan Google een mooier en overzichtelijker resultaat weergeven. Dat vindt de gebruiker ook fijn en dus wordt jouw blog weer hoger geplaatst in de zoekresultaten.

Dit doen we voor 2 webpagina’s.

SEO vriendelijke URL's + 301 redirect

Een SEO vriendelijke URL is er een die goed gestructureerd is en zoekwoorden bevat.

We zullen voor 2 pagina’s een SEO vriendelijke URL instellen. De oude URL’s sturen we middels een 301 redirect door naar de nieuwe URL’s.

Title tag en meta description optimalisatie

Door de title tags en meta descriptions goed in te stellen, kan Google zien wat de hoofdtitel en de korte beschrijving van je webpagina is. De title tag is te herkennen aan de blauwe linktitel op de Google resultatenpagina.

De title tag is een belangrijk onderdeel van je SEO-strategie. Wij besteden hier altijd veel aandacht aan.

We zullen 2 webpagina’s voorzien van unieke geoptimaliseerde title tags en meta descriptions.

SEO content voor 2 webpagina's

We maken de SEO content voor 2 webpagina’s naar keuze, maar zullen je hierbij altijd adviseren over wat de beste keuze is.

We schrijven een SEO tekst tot ongeveer 1000 woorden per pagina en optimaliseren tot 6 afbeeldingen per pagina.

Uiteraard houden we ook rekening met een goede interne link verhouding.

Snelheidsoptimalisatie

Heb je veel functionaliteiten, grote afbeeldingen of meerdere plug-ins geïnstalleerd? Dan kan het zijn dat de laadtijd van jouw website daar onder lijdt. 

Middels speciale technieken zullen wij de snelheid van jouw webpagina optimaliseren. We kijken hierbij onder andere hoe de websitecode eruit ziet en waar we deze kunnen herstructureren.

Verder zullen wij je adviseren hoe je het beste kunt omgaan met de verschillende elementen en functionaliteiten van jouw website, zodat je traagheid kunt voorkomen.

Dit doen we voor 2 pagina’s.

Optimalisatie Google Mijn Bedrijf

De kans is klein dat je nog geen Google Mijn Bedrijf account hebt. Mocht je er nog geen hebben, dan maken we deze voor je aan.

Als je al wel een account hebt, dan optimaliseren we dat account ten behoeve van je SEO strategie.

Backlinks en suggesties

Standaard krijg je van ons een lijst met interessante pagina’s waar je zelf gratis backlinks kunt aanmaken. We zullen in eerste instantie er enkele voor je aanmaken. De rest kun je makkelijk zelf doen.

Eveneens draaien we een backlinkprofiel van je concurrent uit. Dit is een lijst met websites waar jouw concurrent een dofollow of nofollow link op heeft staan. We geven advies over welke website interessant of juist minder interessant zijn om backlinks op te hebben.

Advies voor verdere optimalisatie

Als we alles hebben geoptimaliseerd, dan zullen we je nog wegwijs maken met de belangrijkste elementen van verschillende handige tools. Zo kun je zelf gemakkelijk statistieken inzien, je toppagina’s bekijken en relevante zoekwoorden achterhalen. Ook het zelf toevoegen van title tags, meta descriptions of SEO webteksten wordt dan een stuk makkelijker.

Uiteraard zullen we je adviseren welke weg je het beste kunt inslaan.

999,- eenmalig

SEO op maat

Naast het basis pakket bieden we natuurlijk ook maatwerk aan. Sterker nog, vaak komt het toch wel uit op maatwerk, want elke branche is anders en elke website heeft een andere aanpak nodig. Of het nu gaat om kleine aanpassingen in de tekst of grootschalige SEO-projecten. We bieden eenmalige en terugkerende diensten aan. Hieronder staan enkele voorbeelden van SEO maatwerk diensten en prijsindicaties.

Webpagina optimalisatie

Het optimaliseren van slechts 1 webpagina raden we niet vaak aan als je echt iets wilt bereiken op SEO gebied. Toch kan het soms een goede eerste stap zijn. We doen dan het volgende:

 • SEO pagina structuur en SCHEMA markup instellen
 • SEO URL, SEO title tag en meta description
 • (her)schrijven SEO tekst (tot 1000 woorden, incl. kopteksten en interne links)
 • SEO afbeeldingen optimalisatie (6 afb. comprimeren, bijsnijden en optimaliseren)
 • Snelheidsoptimalisatie (bonus)

Gemiddeld kost het optimaliseren van 1 webpagina 240,- excl. BTW.

SEO pagina structuur en SCHEMA markup instellen

We stellen de beste pagina structuur voor en stellen de juiste SCHEMA markup in.

30,- per pagina

SEO URL, SEO title tag en meta description

We verbeteren de URL, de title tag en de meta description aan de hand van relevante zoekwoorden input.

30,- per pagina

SEO teksten

We schrijven SEO teksten vanaf 0,12 per woord excl. BTW. Afhankelijk van het onderwerp, het zoekwoord, de concurrentie en nog meer kan dit bedrag oplopen. Moeilijkere onderwerpen zijn vaak duurder, omdat we ons altijd eerst in de materie moeten verdiepen.

Afbeeldingen optimaliseren

Veel afbeeldingen op websites zijn vaak te groot. Een afbeelding die groter is dan 500 kb kan soms al voor problemen zorgen. En dan te bedenken dat de meeste foto’s die je gewoon met je mobiele telefoon maakt, groter zijn dan 5000 kb (5 MB). Dat is dus 10 keer zo groot.

Heb jij ook afbeeldingen op jouw WordPress website staan die te groot zijn en daardoor jouw webpagina langzamer doen laten laden? Dan zul je deze moeten comprimeren, zodat je een kleinere bestandsgrootte krijgt.

Wil je daarnaast ook dat ook jouw afbeeldingen bijdragen aan een betere vindbaarheid van jouw website (Via Google afbeeldingen). Dan zul je deze ook moeten optimaliseren.

Wanneer afbeeldingen gecomprimeerd en geoptimaliseerd worden, dan gebeurt het volgende:

 • Oude meta data wordt verwijderd
 • DPI wordt aangepast
 • Kwaliteit wordt geoptimaliseerd voor webpagina’s
 • Dimensies worden aangepast
 • De juiste titel en bestandstype worden gebruikt
 • ALT tags worden toegevoegd

Wij kunnen dit proces versnellen en kunnen jouw afbeeldingen vanuit jouw mediabibliotheek comprimeren en optimaliseren.

v.a. 60,- / per 6 afbeeldingen

Laadsnelheid verbeteren

Met geavanceerde (caching) methodes kunnen wij de laadtijd van jouw WordPress website aanzienlijk verbeteren. Eerst zullen we een analyse uitvoeren en daarna vaststellen welke technieken er nodig zijn.

v.a. 60,- per pagina

Backlink analyse

Het aantal backlinks dat jouw webpagina heeft, heeft een hele grote invloed op de ranking van jouw webpagina in Google. Hoe meer relevante backlinks, hoe hoger jouw website geplaatst wordt in de zoekresultaten. Heb jij enig idee op welke sites jouw website nu al vermeld wordt? Weet jij daarnaast ook welke sites interessant kunnen zijn om een backlink op te krijgen?

Na een backlink analyse in ieder geval wel. Je krijgt namelijk het volgende:

 • Jouw eigen backlinkprofiel
 • Backlink profiel van twee van jouw concurrenten
 • Lijst met 15 bedrijvenpagina’s waar je gratis een waardevolle backlinks kunt krijgen
 • Tips en hints over wat waardevolle backlinks zijn (dofollow en deeplinks)
 • Tips en hints over hoe je nog meer backlinks kunt krijgen

99,- / eenmalig

SEO onderhoud

Als je SEO écht hoog in het vaandel hebt zitten, dan doe je er verstandig aan om hier maandelijks een aantal uur aan te werken, als het niet meer kan zijn. Je kunt dit zelf doen of laten uitbesteden. Wij bieden pakketten aan vanaf 199,- per maand excl. BTW. Dit is inclusief:

 • Maandelijkse caching optimalisatie voor een snellere website
 • Maandelijkse zoekwoord en Analytics rapportages
 • 1 uur content verbetering of plaatsing nieuwe content (inclusief het comprimeren en optimaliseren van 10 afbeeldingen)
 • Maandelijkse backlink suggesties

 

 

v.a. 30,- eenmalig

Vergeet niet dat…

➞ SEO staat voor zoekmachineoptimalisatie en zich richt op de organische vindbaarheid van een webpagina in Google. Dus de resultaten die na de gesponsorde links komen.

➞ SEO dus iets anders is als SEA. Waarbij je Google betaald voor een advertentieplaats boven de  organische zoekresultaten. 

➞ Je zelf ook heel veel aan SEO kunt doen en soms kosten kunt besparen.

➞ Je altijd zoveel mogelijk titel tags en meta beschrijvingen moet toevoegen aan je website.

➞ Een webpagina op meer dan 1 zoekwoord gevonden kan worden.

➞ En dus zoekwoorden met een laag zoekvolume ook interessant zijn.

➞ Dat je eigen webpagina’s elkaar met een goede interne linkstructuur kunnen versterken.

➞ Dat een goed gevonden webpagina investeringtechnisch vaak interessanter is dan een lokale krantenadvertentie.

➞ Dat backlinks nog steeds heel erg belangrijk zijn om je website hoog te laten ranken.