technische optimalisa-tie

Hoe een website technisch gezien is opgebouwd is heel belangrijk voor Google. Google wilt geen haperende sites laten zien die slecht laden. Geen onnodige toeters en bellen of megagrote afbeeldingen. Het gaat uiteindelijk allemaal om de gebruikers ervaring.

Lees meer

Hier komt eventueel wat meer tekst en uitleg …

Google Search Console

Met Google Search Console krijg je meer inzicht in (toekomstige) zoekopdrachten waarop jouw website gevonden wordt in Google. 

Mocht je nog geen Google Search Console account hebben, dan maken we er een voor je aan.

Mocht je al wel een account hebben, dan kijken we natuurlijk of we bruikbare informatie direct kunnen gebruiken in jouw SEO-strategie.

Google Analytics

Met Google Analytics krijg je meer inzicht in het gedrag van je bezoekers op jouw website. Met welk apparaat bezoeken ze je website? Via welk kanaal komen ze binnen? Op welke links hebben ze geklikt? Hoe lang blijven ze gemiddeld op je website? En nog meer.

Mocht je nog geen Google Analytics account hebben, dan maken we er een voor je aan en koppelen deze aan je website.

Als je al wel een Google Analytics account hebt, dan controleren we of alles goed staat en gebruiken we eveneens bruikbare gegevens voor in het SEO onderzoek.

XML Site Maps

Met een XML sitemap kunnen zoekmachines makkelijker al jouw webpagina’s vinden en indexeren.

Snellere laadtijd

Heb je veel functionaliteiten, grote afbeeldingen of meerdere plug-ins geïnstalleerd? Dan kan het zijn dat de laadtijd van jouw website daar onder lijdt.

Middels speciale technieken zullen wij de snelheid van jouw webpagina optimaliseren. We kijken hierbij onder andere hoe de websitecode eruit ziet en waar we deze kunnen herstructureren.

Verder zullen wij je adviseren hoe je het beste kunt omgaan met de verschillende elementen en functionaliteiten van jouw website, zodat je traagheid kunt voorkomen.

Caching implementatie

Caching is een methode om de snelheid van jouw website te verbeteren. Wanneer een bezoeker jouw webpagina bezoekt, dan moet de browser telkens alle losse elementen bij elkaar voegen voordat deze bezoeker iets op zijn scherm ziet. In plaats van het telkens opnieuw samenstellen van alle website elementen, kan er ook een kopie worden gemaakt van jouw webpagina die tijdelijk wordt opgeslagen op de server. Dit heet caching. Mits de caching instellingen goed staan, kan deze exacte kopie van jouw webpagina razendsnel aan jouw bezoeker worden laten zien.

Afbeeldingen optimalisatie

Een van de belangrijkste onderdelen van technische optimalisatie is het optimaliseren van de afbeeldingen. De kunst is om ze in het juiste formaat en bestandstype te tonen, zonder dat dit ten koste gaat van de kwaliteit.

Plug-in efficiency

Heb je veel plug-ins geïnstalleerd in de back-end? Dan wordt het hoog tijd om hier eens goed naar te kijken. Sommige plug-ins verbruiken namelijk onnodig veel resources wat ten koste gaat van je laadtijd. Wij zorgen ervoor dat bepaalde scripts alleen worden geladen wanneer dat echt nodig is, zonder dat dit te kosten gaat van de functionaliteit.